Leden radiatoren

Brugman vervaardigt al meer dan 40 jaar hoogwaardige ledenradiatoren in diverse maten en uitvoeringen. Naast het nostalgische uiterlijk van deze "traditionele" radiator is deze zeer geschikt voor toepassingen in hoge, grote vertrekken waar veel warmte nodig is.
De radiator is net zoals alle andere radiatoren aan de wand te bevestigen. Maar omdat er ook vloerconsoles leverbaar zijn kan een ledenradiator ideaal voor een raampartij geplaatst worden. De radiator belemmert minimaal het invallende zonlicht ook het zicht naar buiten wordt niet helemaal ontnomen omdat de lamellen van de radiator haaks op het raam staan. De standaard aansluitingen zijn 1¼". Om ½" aansluitingen te krijgen dient u verloopstoppen en pakkingsringen bij te bestellen. Ze zijn ook compleet leverbaar, hierbij worden de verloopnippels voorgemonteerd en meegespoten en de standaard ophangbeugels worden erbij geleverd. De maten die wij aanbieden zijn slechts een paar standaard lengtematen, maar ledenradiatoren zijn veelal in elke lengtemaat per 5 cm leverbaar. Als u op zoek bent naar een andere maat stuur ons dan een email met uw wensen, wij zullen u een vrijblijvende aanbieding terugmailen. 

Voor de meeste van deze radiatoren geldt een levertijd van 3 -5 weken.

Klik hier voor de montagetekening.
Klik hier voor de online folder.

Elke radiator geeft een bepaalde hoeveelheid warmte af, deze hoeveelheid warmte wordt aangeduid met "watt" Als u wilt weten hoeveel "watt" u nodig heeft om een bepaalde ruimte te verwarmen kijk dan op de pagina : Installatiehulp.