Delen:

Heimeier RTL ventiel Vloerverwarming voor kleinere ruimtes


  Aantal:

  Omschrijving

  Het RTL ventiel kan een waardevol onderdeel van uw vloerverwarmingssysteem zijn als u de temperatuur van de vloer beter wilt kunnen regelen in kleinere ruimtes.
  RTL ventiel, ook wel bekend als Retour Terug Loop ventiel, is een praktische oplossing voor temperatuurregeling in kleinere ruimtes van max 5 m2 zoals de badkamer of (bij)keuken.

  Op een aanvoerleiding van de centrale verwarming kun je een vloerverwarmingsbuis van ongeveer 25 meter aansluiten. Na het aanleggen van de buis wordt met het RTL ventiel aangesloten op een retourleiding van de centrale verwarming. In het RTL ventiel zit een voeler die de temperatuur van het water in de vloerverwarmingsbuizen registreert en sluit de doorstroming af als de vloer op temperatuur is. Zo kan de temperatuur in de vloer niet te heet worden. Als de vloer weer afkoelt gaat het ventiel weer automatisch open waardoor het warme cv-water weer door de vloer gaat stromen.

  Een Multibox kan netjes in de muur geplaatst worden. Een Multibox-K is zelfs voorzien van een thermostaatknop die de temperatuur van de ruimte meet en de doorstroming uitzet de door u ingestelde temperatuur behaald is. 

  Omdat de temperatuur van het cv-water erg hoog kan zijn is het bij een RTL ventiel alleen toegestaan om vloerverwarmingsbuis te gebruiken met een aluminium inlage, deze Unipe buis kan die hoge temperatuur weerstaan. 

  Stel uw vraag


  Wellicht ook interessant

  Knelset Uponor

  Knelset Uponor

  Vanaf 3,90
  Knel Puntstuk

  Knel Puntstuk

  Vanaf 4,00
  Knel Schroefbus

  Knel Schroefbus

  Vanaf 12,00