Boilers

De inhoud van een boiler is afhankelijk van het gebruik. De grootte van het gezin en de duur van het warmwatergebruik zijn bepalende factoren.

Een elektrische boiler kan vrijwel overal in huis geplaatst worden en is bovendien uitermate betaalbaar. Wil je ook een elektrische boiler kopen maar twijfel je nog over het beste model voor jouw persoonlijke situatie? Wij vertellen je welk type boiler je het beste kunt kiezen.

De voordelen van een elektrische boiler

Voordat je het juiste type elektrische boiler kunt kiezen, is het van belang eerst zeker te weten of een elektrische boiler inderdaad de optimale keuze is. Een elektrische boiler biedt diverse interessante functionaliteiten in vergelijking met andere soorten boilers.

  • Een elektrische boiler installeren vereist alleen een elektriciteitsaansluiting en een gasaansluiting is dus niet noodzakelijk
  • Een elektrische boiler vereist geen rookgasafvoer zoals een geiser of combi-ketel
  • Een elektrische boiler vereist nauwelijks onderhoud
  • Een boiler kan meerdere tappunten tegelijkertijd verwarmen (mits bij voldoende capaciteit)
  • Eenvoudig te installeren
  • Een boiler voorziet je snel van warm water

De uiteindelijke toepassing in jouw woning is van doorslaggevend belang voor de benodigde capaciteit. Hoe meer personen jouw huishouden bevat, hoe groter het volume van een boiler moet zijn. Een gezin met drie kinderen zal logischerwijs een boiler met een grotere capaciteit nodig hebben dan een eenpersoons huishouden.


Bereken de benodigde inhoud van de boiler

Het berekenen van de benodigde capaciteit van de boiler is heel eenvoudig. Deel jouw gemiddelde waterverbruik per dag simpelweg door twee. De uitkomst is de capaciteit die nodig is om het gehele huishouden dagelijks van warm water te voorzien.

Wanneer je gemiddeld bijvoorbeeld 200 liter water per dag verbruikt, heb je een boiler nodig met een capaciteit van 100 liter. Met deze rekensom zit je ruim aan de veilige kant, zodat je zeker weet dat de inhoud van de boiler voldoende is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fabrikant van de boiler.

Daalderop elektrische boilers
Tel. 010-4278500
E-mail: info@ithodaalderop.nl
 

Inventum elektrische boilers
Tel. 030 274 8484
Fax. 030 274 8485
E-mail: info@inventum.nl
 

A.O. Smith gasboilers
Tel. 0800 - AOSMITH  (0800 - 267 6484)  040 - 294 2500
Fax: 040 - 294 2539
E-mail : info@aosmith.nl